British Council’dan Çocuklar İçin İngilizce Öğrenmeyi Destekleyen Uygulama LearnEnglish Kids: Playtime

British Council’dan Çocuklar İçin İngilizce Öğrenmeyi Destekleyen Uygulama LearnEnglish Kids: Playtime

Yazan: Yrd. Doç. Dr. Esra Ercan Bilgiç, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü

Playtime-app_master-background_143x107Son günlerde 3,5 ve 5,5 yaşındaki çocuklarımın en sevdikleri aktivitelerden biri British Council’ın çocuklar için kullanıma sunduğu, İngilizce öğrenimini destekleyen LearnEnglish Kids: Playtime adlı uygulamanın içeriğini keşfetmek.

Uygulamanın içinde pek çok hikaye, şarkı, diyalog, masal ve hatta tiyatro oyunu yer alıyor. Gramerden telaffuza, kelime bilgisinden genel kültüre çok geniş öğretici içeriği olan bir uygulama bu. Çocuklar örneğin mükemmel bir seslendirmeyle “The Bird King” masalını dinleyebiliyor, “Botton Up -Zip” şarkısında İngilizce kelime dağarcıklarına yepyeni kelimeler ekleyebiliyorlar. Uygulamayı karıştırırken Shakespear’in “Bir Yaz Gecesi Rüyası” karşınıza resimli dijital hikaye olarak çıkabiliyor. Hal böyle olunca, anne baba olarak siz de uygulamanın bu özenle hazırlanmış içeriğine kaptırıveriyorsunuz kendinizi.

LearnEnglish-Kids-Playtime-Image-645px

Ücretsiz olarak indirebildiğiniz reklamsız uygulama halihazırda nitelik ve nicelik bakımından çok zengin bir içeriğe sahip; ancak daha da fazlası için uygulama içi satın alımlar yapmanız gerekiyor. Sterlin cinsinden belirlenmiş fiyatlar ise maalesef hayli pahalı. Biz şimdilik satın alım yapmaya ihtiyaç duymadan, henüz içerikte sunulan oyunları hiç  oynamadan, her gün en az 20 dakika, tekrar tekrar çocukların en sevdikleri şarkıları ve masalları dinliyoruz. Üstelik uygulamayı kapattıktan sonra da bunları kendi aramızda canlandırıp eğleniyoruz.

Ürünle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Leave A Comment