Boğaziçi Üniversitesi Ürünü Uygulama: Poppy’s Adventures

Boğaziçi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri 11D06 P2 ve 10D01P6 Kodlu Proje Ürünleri olan Poppy’s Adventures ve Poppy’s Adventures 2 adlı uygulamaların fikir ve tasarımı Yrd. Doç. Dr. Senem Yıldız’a ait.

Poppy’s Adventures, Poppy adında 6 yaşında bir kız çocuğunun maceralarını anlatıyor. Temel hedefi okul öncesi çağda olup henüz okuma yazma bilmeyen çocuklara çevrelerinde karşılaştıkları basit kelimelerin İngilizce karşılıklarını, onlar için anlamlı bağlamlar içinde, doğru telaffuzlarıyla birlikte öğretmek.

Araştırma amaçlı birer eğitim modülü olarak tasarlanan uygulamalarda, bu yaş grubundaki çocukların en iyi bildiği ortamlar olan ev, okul ve oyun parkından yararlanılmış.

İlk uygulamanın hedefleri arasında şunlar var: çocuklara yakın çevrelerinde (oyun parkı, ev ortamı, sınıf ortamı vb.) yer alan nesnelerin İngilizce isimlerini öğretmek, çocuklara aile bireyleri, arkadaş ve öğretmen gibi kelimeleri öğretmek, çocuklara merhaba, günaydın, iyi günler vb. basit selamlaşma cümlelerini öğretmek.

İkinci uygulamada ise çocuklar yine Poppy ve ailesi aracılığıyla hava durumu, iklimler, hava durumuna uygun kıyafetler ve bazı yiyeyecekler üzerine belli başlı kelimeleri dinleyerek, okuyarak, kendi seslerini kaydederek ve oyun oynayarak öğrenecekler.

Her iki uygulama da App Store’dan ücretsiz ve elbette reklamsız olarak iPad’e indirebiliyor. Uygulama ne yazık ki şu anda yalnızca iPad’lere yüklenebiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Dil Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Senem Yıldız, her iki uygulamanın da hayata geçirilmesi için Gideros Mobile, Özgüranne ve OİP ile işbirliği içinde çalışmış. Yıldız, çocukları hedef yaş grubuna uyan anne babalara bu uygulamaları çocuklarıyla birlikte etkileşimli olarak kullanmalarını öneriyor.

Leave A Comment