Yrd. Doç. Dr. Esra Ercan Bilgiç: “Anne ve Babalar Dijital Medyanın Doğru Kullanımı ile İlgili Yönlendirilmeye İhtiyaç Duyuyorlar.”

Röportaj: Tuğçe Cıngı

Kamera – Kurgu: Balkı Hitit

Dijital Medya ve Çocuk Web Sitesinin Amacı ve Hedefi Nedir ?

Öncelikle şunu söylemeliyim: Türkiye’de anne babalar dijital medya kullanımı konusunda çocuklarını doğru yönlendirmek istiyorlar. Fakat bizim gözlemlediğimiz ve yaptığımız mülakatlar sonucunda da anladığımız kadarıyla, bu doğru yönlendirmenin temel adımlarının neler olucağına dair güvenilir kaynak bulmak konusunda sıkıntı çekiyorlar. Bu kaynak sıkıntısını aslında gidermek bizim hedeflerimizden bir tanesi.

  • Acaba yasaklamalı mıyım?
  • Hiç mi kullandırmamalıyım?
  • Çocuğum dijital medyayı kullanacaksa ne kadar kullanmalı?
  • Süre kısıtlaması ne kadar olmalı?

gibi bir takım soru işaretleri var. Aslında çok duyarlılar, bizim gördüğümüz anne babalar bu konuya duyarlı. Genel duruma baktığımız zaman gerçekten bir endişe konusu olduğunu görüyoruz ve bu endişeleri gidermek istiyorlar aslında ve sağlıklı ilişki kurmak istiyorlar, çocuklarını doğru yönlendirmek istiyorlar ve bunun içinde bir rehberliğe ihtiyaç olduğu kesin.

Dijital medya ve çocuk İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinin bir projesi. Bu web sitesini öğrencilerimiz ile birlikte tasarladık, içeriğini birlikte oluşturduk, birlikte yayına soktuk. Hatta sosyal medya hesaplarına kadar öğrencilerimiz ile birlikte aldık. Biz blog olarak bu alana katkı sağlamak istedik. Araştırmalar yapmaya başladık. Müfredatımıza bu konuyu dahil ettik. Bu çerçevede de edindiğimiz bilgileri, tecrübeleri ve dünyada üzerinde durulan dijital medya ve çocuk ilişkisini düzenleyen prensipleri Türkiyedeki aileler ve eğitimcilerle paylaşmak istedik.

Leave A Comment