Designed by Freepik

dad mom and a little boy with blond hair walking around the city and enjoying the sunshine, multi family black and white

YAZANSezin Katalon

Dijital medyayı sıklıkla kullanan çocuklar sayesinde tablet, telefon ve bilgisayarlar, yetişkinler için ifade ettikleri anlamın dışına çıkıyorlar. Çocuklar, anne babalarının telefonlarına, evdeki tablete akranlarından gördükleri oyunları yükleyerek yetişkinlerin iletişim kurmak için kullandıkları araçları kendi eğlence aygıtlarına dönüştürüyorlar. Peki çocuklara yönelik uygulamalar onları sadece eğlendirmek için mi, yoksa eğitici yönleri olan uygulamalar bulmak da mümkün mü?

Çoğu ilkokul çocuklarına yönelik, dil becerilerini, yaratıcılıklarını, matematik hafızalarını ve genel kültürlerini geliştirmek için kullanılabilecek ve ülkemizde de eğitimcilerin tavsiye ettiği uygulamaları sizin için listeledik.

Brain Pop: Aylık veya yıllık abonelik seçenekleriyle kullanılabilen Brain Pop, çocuklara bilim, kültür ve sanat, sağlık, matematik gibi kategorilerden onlarca konu hakkında kısa ders niteliğinde animasyonlarla destekli bilgiler veriyor. “Filmler” uygulaması ücretsiz olan Brain POP’da ünite ünite işlenen konular, sonlarında küçük sınav imkanlarıyla test edilebiliyor. Ayrıca günlük gazete, belirli gün ve haftalar da işlenerek çocukların gündemden haberdar olması sağlanıyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin kullandığı uygulamanın Kids versiyonu da daha küçük çocuklara hitap ediyor.

 

Aurasma: HP tarafından yazılan uygulama, artırılmış gerçekliği telefon ve tabletlere getiriyor. 4 yaş ve üzeri kullanıcılar için uygun olan Aurasma, hem kişiler çevrelerinde yaratılmış “aura”ları görebiliyor, hem de kendi yaratıcılıklarını konuşturarak iki boyutlu nesneleri (sunum, not, tebrik kartı) canlandırabiliyorlar.

 

Telling Time: Saate bakmak istediğimizde kolumuz yerine cep telefonumuza baktığımız bu dijital çağda, çocukların analog saati eğlenceli bir şekilde öğrenmesine yardımcı oluyor.

 

 

 

 

Geoboard: İlk ve ortaokul öğrencileri için matematik ve geometri konularının öğrenilmesinde yardımcı olan Geoboard’un en sevilen yanı şekilleri kullanarak konuları anlaşılır kılması. Açılar, kesirler, alan hesaplama ve denklemler gibi kimi zaman kafa karıştıran konuları ele alması ve kendi sorularını yazabilme özellikleriyle sınıflarda kullanılmaya da oldukça uygun.

 

 

Puppet Pals: Çocukların hayallerini sınırı Puppet Pals’da yok. Kendi gösterilerini tasarlayabilecekleri, arka fon ve karakterlerini seçebilecekleri ve sahnede oyunlarını canlandırarak kaydedebilecekleri bu uygulamada herkes bir yönetmen olabilir.

Leave A Comment