Çocuklara Hayvanları Sevdirecek Uygulamalar

Little girls playing on a tablet computing device

Yazan: Tuğsem Soner

Pet BingoÇocuğunuz, toplama, çıkarma, çarpma ve bölmeyi sevimli dostlarıyla öğreniyor. Ona eşlik edebilir, takıldığı bir matematik işleminde yardımcı olabilirsiniz. Üstelik Pet Bingo, Amerika Birleşik Devletleri’nde okul müfredatını denetleyen öğretim üyeleri tarafından hazırlandı. Çocuklar matematikte 4 işlemi öğrenirken çözdüğü her problem sonrasında seçtikleri hayvanları besleyip büyütebiliyorlar. 6-8 yaş arası çocukları, matematiği öğrenme konusunda teşvik eden bu uygulama öğretmenler için de ilham verici. Ücretsiz uygulama Pet Bingo’yu iTunes’dan iPhone veya iPad’inize indirebilirsiniz.

What’s The SoundÇocuklara etraflarındaki sesleri tanıtan interaktif bir uygulama. Uygulamanın amacı, çocukların etraflarındaki seslere dikkat etmelerini, bu sesleri farketmelerini sağlamak. Spesifik ve ayırt edilebilir sesler üzerinde duran uygulama, kümes hayvanlarının, vahşi doğada yaşayan hayvanların, ulaşım araçlarının ve enstrümanların seslerinden yararlanıyor.

Çocukların sesini dinlediği her şeyin fotoğrafı da uygulamada mevcut. Uygulama 3 yaş ve üzerindeki çocuklar için uygun ve Android işletim sistemine sahip cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

 

Animal Phone: Çocuklarınızın hayvan dostlarıyla mesajlaşıp telefonda konuşabileceği interaktif bir uygulama. Üstelik çocukların bu sevimli dostları, çocuklar uygulamada çevrimdışıyken de mesaj bırakabiliyorlar. Çocuklar, en başta bir gorille arkadaş olup onunla sohbet ederek gorillerin özelliklerini, nerede, hangi iklimlerde yaşadıklarını öğrenebilir. Goril dostunuzun bir ismi de var tabii, Graham Gorilla! Uygulama belirli bir ücret karşılığında, çocuklara başka hayvanlarla arkadaş olması için ilerleyen zamanlarda farklı seçenekler sunuyor, böylece çocuklar hayvanlarla tanışıp arkadaşlık kuruyor. Graham Gorilla ile iletişimde kalmak tamamen ücretsiz. Animal Phone, Android ve iOS işletim sistemine sahip tüm cihazlarla uyumlu çalışır. 3 yaş ve üzerindeki çocuklar için geliştirilen uygulama çocuklarınızın hayvanlarla iletişim kurmasını sağlayabilir.

 

Koda Quest – A Fingerprint Network App: Ebeveynler, bu uygulamanın, çocuklar için güvenli bir sosyal ağ oluşturma, sanal bir ortamda hayvanlara önem verme ve çocukların gerçek hayatlarına yansıtabileceği aktiviteler yapmalarını sağladığını bilmeliler. Bu uygulama, küresel ısınma sorununu çözmek için kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Cool the Earth ile uygulama geliştiricisi Fingerprint Network arasında yapılan bir işbirliğinin sonucudur. Çocuklara oyunda seviye atlamaları için verilen sorumluluklarda, aileyi de bu oyunu oynama sürecine dahil edecek görevler bulunuyor. Oyunun amacı, küresel ısınmayı durdurmak. Çocuğunuz ve siz oyundaki seviyeleri atladıkça kutup ayısı Koda’nın topladığı puanlar artar ve yaşamını sürdürmek için bu puanları kullanır. Çocukların uygulamadan öğrenecekleri sadece, geri dönüşüm, tasarruflu su kullanımı veya enerji tasarrufu değil, çocuklarınız doğaya saygı duymayı öğrenecek. 8 yaş ve üzerindeki çocuklar için uygun olan Koda Quest’i iOS veya Android işletim sistemine sahip tüm cihazlardan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Classify It!: Bu uygulama, çocukların, canlıları bilimsel sınıflandırma yöntemleriyle sınıflandırmayı öğrenmesini sağlar. Örneğin; mantarlar, bakteriler, omurgalılar, omurgasızlar…

Çocuklar bu oyunu oynarken belirli bir seviyeden oyuna başlayıp organizmalar hakkında yüzde yüz bilgi sahibi olana kadar o seviyede oynuyorlar. Hatta, seviyeyi tamamlayamazlarsa, oyun, kendilerine bir rapor çıkarıp oyuncunun hangi organizmaları tanımada sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Android veya iOS işletim sistemine sahip cihazlarınıza bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

 

Leave A Comment