YAZANSezin Katalon

Dijital dünyada çocuklar, ellerinden düşürmedikleri telefon ve tabletleri oyuncak olarak görüyorlar. Telefon ve tabletlere yükledikleri uygulamaların sadece eğlendirici değil, öğretici olanları da elbette var. Serimizin ikinci yazısında çocuklar için eğlenerek öğrenebilecekleri, dil ve matematik gibi becerilerini geliştirebilecekleri uygulamaları önermeye devam ediyoruz.

Fun French / Spanish / German: FUN serisinin bir çok dil için yarattığı bu uygulamada, çocukların öğrenmek istediği dilin olduğu versiyon tablete yüklenebilir. 3-10 yaş grubu için tasarlanan uygulama, animasyonlar ve öyküleme yardımıyla çocukların yabancı bir dilde kelime haznelerini geliştirmeye ve gramer kurallarını öğretmeye yarıyor.

 

Kodable: 

Kod yazmak artık öyle bir yetenek ki, kimi okulların ders programlarına bile girerek çocuklarla tanıştırılıyor. Kodable da, kod yazmaya meraklı çocukların oldukça severek kullanabileceği bir uygulama. 4-11 yaş grubu için basitleştirilerek anlatılan algoritmalar, kodlamanın mantığını anlamalarını ve keyif alarak öğrenmelerini sağlıyor.


 

Learning Pattern: Okul öncesi yaş grupları için tasarlanan uygulama, çocukların tekrar eden şekiller üzerinden örüntüleri kavramalarını sağlıyor. LearningPattern ile kolaydan zora doğru değişen seviyeler sayesinde küçük çocukların kendilerini geliştirmeleri ve örüntülerin mantığını çözmeleriamaçlanıyor.

Draw Your Game: 

Çocukların “keşke kendi video oyunumu yaratabilseydim” hayalinden yola çıkarak geliştirilen bu uygulama, kullanıcının kağıt üzerine kalemle kendi platformunu çizmesiyle başlıyor. Farklı renk kalemlerle karakterin etkileşimde bulunacağı objeleri ve engelleri de çizerek, parkuru geliştirmeyi ve tamamen eşi benzeri olmayan bir oyun yaratmayı sağlıyor.

 

Space 4D+: Artırılmış gerçeklik, bu sefer uzayınderinliklerini keşfetmek için harekete geçiyor. Çocuklara uzayı tanıtmak üzere yaratılan aynı isimli kartlar satın alınıp Space 4D+ ile tablet veya telefonda tarandığında, karttaki bilgiler hayat buluyor. Böylece çocuklar Güneş Sistemini, uyduları, hatta uzayda serbestçe dolaşan nesnelerin hareketlerini artırılmış gerçeklik teknolojisiyle deneyimleyerek öğreniyor.

 

 

Leave A Comment