Dijital Medya ve Çocuk Öneriyor: Da Vinci Kids

Da Vinci Learning ile öğrenmek çok kolay

YAZANİrem BAYER

Â

Görsel Kaynak: Da Vinci Kids web sitesi

Çocuklarınız ekran başındayken “acaba ne izliyor”, “izlediği program onu nasıl etkiliyor”, “iyi ve doğru içerik nasıl olur” gibi sorular zihninizi meşgul ediyorsa sizleri “Da Vinci” kanalı ile tanıştırmak istiyoruz.

Merkezi Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan Da Vinci Media’nın, “Da Vinci” televizyon kanalı, hem tüm aile bireyleri için eğlendirici hem de çocuklarınıza yararlı, donanımlı ve öğretici içerikler sunuyor. Çocuklar ekran başında öğretici içerikleri izlerken bir yandan da eğlenebilme şansını yakalıyorlar.

Da Vinci televizyon kanalı “Da Vinci Kids” ve “Da Vinci Learning” olmak üzere iki farklı yayın kuşağından oluşuyor. Da Vinci Kids yayın akışı ile çocuklara hitap ederken, Da Vinci Learning akşam kuşağında ebeveynlerin ve yetişkinlerin meraklarını cezbedecek, ilgilerini çekebilecek ödüllü belgeseller sunuyor.

Da Vinci Kids Afrika, Asya, Orta ve Doğu Avrupa’da olmak üzere 90’dan fazla ülkede ve 18 farklı yerel dilde izleyicileri ile buluşuyor. Kanal 2007’den bu yana, eğitim araçlarını da kullanarak, öğrenmeyi ailenin tüm bireyleri için heyecan verici bir deneyime dönüştürme vaadiyle ilerliyor.

Görsel Kaynak: Da Vinci Kids web sitesi

Da Vinci’nin program içeriklerinde, hayal gücü ve eğitimi kapsayan 2500’den fazla video çocuklarla buluşuyor. Video kategorileri ise başlıca şu şekilde:

  • Fen, Matematik ve Teknoloji
  • Kendin yap ve oyna
  • Tarih ve önemli kişiler
  • Kültürel
  • Yaşam ve doğa
  • Spor ve serbest zaman aktiviteler

Bunun yanı sıra Da Vinci Kids uygulaması da bulunuyor. 6 – 12 yaş arası çocukların keyifle takip edecekleri uygulamanın dili İngilizce. Uzmanlar tarafından seçilmiş içerikler çocuklara bilgiyi, merak etmeyi, sorgulamayı ve yaratıcılığı geliştirme yollarını aşılıyor.

Bu uygulama ile her çocuk kendi öğrenme hızına göre ilerliyor. Çocuklar eğlenceli, eğitici içeriklerin tadını çıkarırken ebeveynlerin içi rahat ediyor; çünkü Da Vinci uygulaması tamamen güvenli olup reklam yayınlarını barındırmıyor. Her daim eğlenceli ve öğretici arşivine renk katan Da vinci Uygulaması genişleyen içerikleri ile kullanıcılarını bekliyor.

Leave A Comment