TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı 2018

YAZANAyça Sarıyıldız

TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı 2018, “Çocuk Medyasında İçerik Seçimi ve Ekran Süresi Yönetimi” temasıyla 28-29 Kasım 2018 tarihlerinde Conrad Istanbul Bosphorus otelinde gerçekleşecek. Türkiye’nin çocuk odaklı tek medya konferansı olma özelliği taşıyan sunum ve panel oturumlarına Türkiye ve çeşitli ülkelerden alanlarında uzman konuşmacılar katılacak. Konferansta iki gün boyunca atölye çalışmaları da yer alacak.

Çocuk medyası profesyonelleri ile gerçekleşecek olan konferans 28 Kasım günü TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açılış konuşmaları ile başlarken, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ana konuşmacı olarak yer alacak.

Konferansta iki gün boyunca, dijital çağda iyi ebeveyn olmak, çocukların ekran süreleri, Türkiye’de medya okuryazarlığı ve çocuk, dijital oyunların çocukların gelişimine etkisi, mobil cihaz kullanımı, sosyal medya ve çocuk ilişkileri, çocukların dijital platformlardaki mahremiyeti gibi dijital medya ve çocuk ilişkisine dair pek çok farklı konu konuşulacak.

28 Kasım günü açılış konuşmasından sonra başlayacak olan ilk gün oturumları şu şekilde; Çocuk Medyası Okuryazarlığı, Çocuk Medyasında Ekran ve İçerik Yönetimi Araştırmaları, Dijital Yerli Çocuklarla Dijital Ebeveynlik.

29 Kasım günü ise Çocuk Gelişimine Ekran Etkisi, Ekranlarda İçerik ve Süre Yönetimi, Medya ve Çocuk Mahremiyeti oturumları gerçekleşecek.

Leave A Comment