Günümüzde çevrimiçi mecralarda kişiler, kendileri veya çocuklarıyla ilgili çok fazla bilgi paylaşıyor. İsim, soy isim ve e-posta adresleri dışında; fiziki, ailevi, ekonomik veya sosyal durumlarıyla ilgili paylaşımlarda da bulunan kişiler, bu paylaşımlar nedeniyle “tanımlanabilecek bireyler” oluşturuyor.

İnternet, kişilerin paylaştığı bu bilgileri toplayıp kullandıkları uygulamalar ve cihazlardan, aktif konum bilgisi veya ziyarette bulundukları sitelerden yola çıkarak geniş çaplı bir veri elde ediyor. “Kişisel veri” olarak adlandırılan bu veriler, sahibi olduğu kişiyi tanımlayan, kişi hakkında özel ve genel bilgileri içeren her türlü bilgi anlamına geliyor. Dev teknoloji şirketleri ya da reklam verenler bu durumu kendi amaçları için kullandıklarında ise haksız veya zararlı durumlar ortaya çıkabiliyor.

Dijital Medya ve Çocuk ekibi olarak, “Office Of The Privacy Commissioner of Canada” (Kanada Gizlilik Komisyonu Ofisi) tarafından hazırlanan listeyi, oluşabilecek zararlı durumları en aza indirip güvenli alan yaratmanıza yardımcı olması için kısaltarak derledik.