Çocukları Dijital Çağa Hazırlayan Bir Platform: Da Vinci Kids

Yaşadığımız çağda, çocukların medya platformları aracılığıyla yararlı ve eğitici içeriğe ulaşmasını sağlayan fırsatlar her geçen gün çoğalıyor. Ebeveynler, çocuklarının gelişimine katkıda bulunacak, hem eğitici hem de eğlendirici içerik arayışındalar. Da Vinci Medya’ya ait Da Vinci Kids televizyon kanalı ve Da Vinci Kids mobil uygulaması, çocuklar için özenle hazırlanmış ve öğretici olduğu kadar eğlendirici de olan içerikler sunarak; yeni jenerasyonu hem hayata hem de dijital çağa hazırlıyor. İçeriğinde birçok bilgilendirici programın olduğu kanaldaki en önemli içeriklerden biri de kuşkusuz “Dijital Çağ” belgeseli.

Üç dakikalık kısa belgesellerden oluşan seride, toplam 20 bölüm bulunuyor. Her bölümde spesifik olarak bir konuyu ele alan Dijital Çağ, hem dijital okuryazarlık konusunda doyurucu hem de görsel açıdan cezbedici içerikleriyle, kanalın en çok rağbet gören işlerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Veri, çerezler, algoritma, sanal gerçeklik ve yapay zekâ gibi başlıklarda çocuklar için eğitici ve öğretici içerikler hazırlayarak, günümüz koşullarında donanımlı bireyler olmalarına katkıda bulunuyorlar. Her bölümün sonunda, dijital platformlarda çalışan girişimcileri tanıtan ve alanında uzman kişilerden perspektiflere yer veren program, çocukların ilgisini çekebilecek bir üslupta canlı görseller ve hızlı bir kurgu yöntemi kullanmayı da ihmal etmiyor.

Yaratıcılığını Deborah Elalouf ve Alexandre Pierrin’in üstlendiği Dijital Çağ belgeseli, teknoloji ve internetin risklerine karşı çocuklara tavsiyelerde bulunmaktan da kaçınmıyor. Örneğin, verilerin internet üzerinde nasıl toplandığının anlatıldığı bölümde anahtar kelimeler vererek, çocukların öğrenmesini kolaylaştırıcı yöntemler uygulanıyor. Dijital çerezlerin işlendiği bir diğer bölümde ise internette atılan her adımın ayak izinin kaldığının altı çizilerek; dikkatli olunması konusunda çocuklara aydınlatıcı bilgiler veriliyor. Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de rahatlıkla izleyebileceği belgesel serisi, çocuklarını internetteki tehditlerden korumak ve onları bu tehditlere karşı bilinçlendirmek isteyen ebeveynlere yol gösterici bir rehber oluyor.

Çocukların günümüz dünyasına ayak uydurmasını kolaylaştırmak üzere içerikler üreten ve ekran başında geçirdikleri zamanı nitelikli hale getiren Da Vinci Kids, yaşadığımız dijital çağı detaylıca ele alan projeleriyle, zamanın ruhunu çocuklara geçirebilmek için büyük gayret gösteriyor. Dijital ortamlarda kimlik kazanmaya başlayan çocukların, internetteki risk ve tehditlere karşı savunmasız olduğunu baz alarak; dünyanın birçok farklı ülkesinde, hem aileleri hem de çocukları donanımlı birer dijital okuryazar olmaya yönlendiriyor.

Dijital Medya ve Çocuk ekibi olarak “Dijital Çağ” belgeselini okuyucularımızın aileleriyle izlemesini öneriyoruz. “Dijital Çağ” belgeseline ve Da Vinci Kids kanalındaki diğer tüm içerikleri; D-Smart 127. kanal, Digiturk 164. kanal, Türksat Kablo TV 461. kanallarında izleyebilir veya Da Vinci Kids mobil uygulamasından 19 liralık aylık ücret karşılığında, bu içeriklere erişim sağlayabilirsiniz.