Ekran Karşısında Çocuklarınızın Tüketebileceği Atıştırmalıklar

Ekran önünde vakit geçirirken acıkan çocuklarınız için hem sağlıklı hem de besleyici atıştırmalık önerilerimiz var.

Cipsin En Sağlıklı Hali: Elma Cipsi!

Elmaları güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra bütün halde ince ince dilimleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye elma dilimlerini yerleştirin. Dilimlerin üzerine fırça yardımıyla bal sürün. Tarçını küçük bir süzgeç yardımıyla tüm dilimlerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında fanlı programda 1 saat pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

Sağlıklı Beyaz Buluntu: Yoğurt Bar!

Yoğurt ve balı bir kapta güzelce karıştırın. Yoğurt-bal karışımını pişirme kağıdı serdiğiniz 20 x 30cm’lik düz tepsiye yayın. Üzerine meyveleri, yulafı ve iri parçalanmış Antep fıstıklarını serpiyoruz. Karışımı en az 5 saat dondurucuda bekletin. Yeterince dondurduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesin ve bekletmeden afiyetle tüketin.

Fırında Nohut Var!

Haşlanmış nohutları iki adet kağıt havlu arasına alın. Üzerlerine hafifçe bastırarak, sağa sola doğru hareket ettirin. Bu şekilde kabuklarının kolayca ayıklandığını göreceksiniz. Kabuğunu geride bırakan nohutları; zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuz ile harmanlayın. Piştikten sonra kokusu mutfağı saracak nohut cipslerini, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. 

Sağlık Dostu Çikolata!

Hurmalarınız çok kuruysa işe hurmaları yumuşatarak başlayın. Bir kasenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın. Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Gün kurusu kayısıları minik minik doğrayın. Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin; yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın. Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.

Leave A Comment