Çocuklar İçin Tasarlanmış 9 Dijital Müze

Evde olmamız gerektiği bugünlerde, çocuklarınızla online olarak gezebileceğiniz ve eğlenceli aktiviteler yapabileceğiniz dijital müzelerden bazılarını bu yazımızda derledik.

İnternetin gücüyle, dünyanın dört bir yanındaki müzeleri -fiziken orada olmasanız bile- ziyaret etmek mümkün oluyor. İşte online olarak gezebileceğiniz bazı müzeler:

Boston Children’s Museum
Boston Çocuk Müzesi

Çocuklar ve aileler için özel olarak tasarlanan Boston Çocuk Müzesi’nin sergileri bilim, kültür, çevre bilinci, sağlık ve sanata odaklanıyor. Müze samimi, yaratıcı, çocuk merkezli bir öğrenim ortamı oluşturmayı amaçlıyor. Çocuğunuzla birlikte eğlenceli vakit geçirebilmeniz için Boston Çocuk Müzesi sizi online sergilerine davet ediyor.

Link: https://www.bostonchildrensmuseum.org/museum-virtual-tour

The Metropolitan Museum of Art
#metkids: “Çocuklar için, çocuklarla birlikte, çocuklar tarafından tasarlandı.”

New York’taki Met Müzesi’nin web sitesinde, “MetKids” adlı çocuklara ayrılmış bir bölüm var. Metkids müzesinin en dikkat çeken yanı ise zaman makinesine sahip olması.

İstediğiniz yer ve saati seçerek sanatı baştan keşfedebiliyorsunuz. Müzenin içindeki zaman makinesinde her türden sanat eseri ile ilgili bilgiye ulaşılabiliyor.

Link: https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/

Chicago Children’s Museum
Chicago Çocuk Müzesi

Renkli köpük, oyun hamuru, parmak kuklası ve daha fazlasını öğrenmek isteyen çocuklar için Chicago Çocuk Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Web sitelerinde ve sosyal medya kanallarında yayınlanan “Evde Oynamak İçin Tarifler” serilerine göz atmalısınız. Chicago müzesindeki online etkinlikler yaş gruplarına göre düzenleniyor.

Link: https://www.chicagochildrensmuseum.org/recipes-for-play-at-home

Tate Kids
Tate Kids Web Sitesi

“Tate Kids”, 5-13 yaş arası çocuklar için Tate’in sanatla ilgili özel bir web sitesi. Web sitesinde bir sürü oyun ve quiz bulunuyor. Çocuklarınız evde sanatla ilgili videoları seyredebilir ve kendi kreasyonlarını yapabilir. Keşfet bölümü, en sevdiğiniz sanatçılar ve sanat formları hakkında bilgi edinmek için ideal bir yer. Tate kids çocuklara interaktif bir müze deneyimi sunuyor.

Link: https://www.tate.org.uk/kids

Gyeonggi Children’s Museum
Gyeonggi Çocuk Müzesi

Gyeonggi Çocuk Müzesi, kendi kendine öğrenme ve etkileşimli sergiler için tasarlanmış çocuklara yönelik ilk bağımsız müze olma özelliği taşıyor. Google Art&Culture uygulamasından müzeyi ve eserleri görebiliyorsunuz. Street View özelliği ile de müzeyi adım adım gezebiliyorsunuz.

Link: https://artsandculture.google.com/streetview/gyeonggi-children-s-museum/fQEnbHhAViptwQ?sv_lng=127.109660765977&sv_lat=37.2673709046863&sv_h=83&sv_p=0&sv_pid=MG5gvdpXsB_rOtbI4ihjHQ&sv_z=1.0000000000000007

aMuse’um Children’s Museum
aMuse’um Çocuk Müzesi

aMuse’um Çocuk Müzesi’nin, web sitelerinde, bu döneme özel evde çocuğunuzla birlikte tadını çıkarabileceğiniz çeşitli uygulamalı etkinliklere yer verdiği “AMuse’um at home” kısmına mutlaka göz atın. Bu bölümde STEM (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik)  etkinlikleri, sanat projeleri, açık hava fikirleri ve daha farklı etkinlik çeşitleri bulunuyor.

Link: https://www.amuseumcolumbia.com/amuseum-at-home

Children’s Museum of Houston
Houston Çocuk Müzesi

Houston Çocuk Müzesi’ni de online olarak gezebiliyorsunuz. Eğitmenler, evde öğrenimi genişletmek için sanal öğrenmenin bir parçası olarak deneyleri, hikaye zamanlarını, melodileri ve evde deneme etkinliklerini paylaşıyor.

Link: https://www.cmhouston.org/virtual-field-trips

Pretend City Children’s Museum
Pretend City Çocuk Müzesi

Sıradaki müzemiz, çocuklarda aktif hayal gücünü teşvik etmek için tasarlanmış 17 etkileşimli sergiye ev sahipliği yapan Pretend City Çocuk Müzesi. “Matterport 3D Space” sayesinde çocuklar, kafede, çiftlikte, benzin istasyonunda, postanede, markette ve daha fazlasında sanal olarak yürüyebiliyor.

Link: https://historyview.org/library/pretend-city-childrens-museum/

İstanbul Oyuncak Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi

23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, evlerden çıkamadığımız bu günlerde kapılarını online olarak bize açıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı kültürleri yansıtan antika oyuncaklara ev sahipliği yapan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde çocuklarınızla beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Link: https://istanbuloyuncakmuzesi.com/pages/360-tur

Kaynakça

Leave A Comment