Karantinada Tatil Aktiviteleri İçin Tavsiyeler

    Pandemi sebebiyle tatiller de ev aktivitelerine dönüşüyor. Dışarıda sosyalleşemeyen ve farklı etkinlikler arayan çocuklar için tatilde ailecek yapılabilecek ve motivasyon sağlayacak etkinlikler yapmak, çocuklara güzel bir etki sağlayabilir. Artan ekran süreleri, online eğitim zorlukları, dışarıda oyun oynayamama ve okul ortamı eksikliği gibi problemler sebebiyle, çocuklar üzerindeki stresli ruh hallerini hafifletebilmek için ebeveynlere görev düşüyor. Aynı zamanda ekran süreleri de çocuklar üzerinde ayrı bir yorgunluk oluşturuyor. Derslerin ve ödevlerin internet üzerinden yapılmasıyla birlikte yüz yüze sosyal iletişim azalıyor ve ekran ile geçirilen süre de artıyor. Bu açıdan, özellikle tatillerde küçük molalar vermek, yılın geri kalanına daha motive şekilde devam etmek için hem ebeveynler hem de çocuklar tarafından çok önemli. Children and Screens’in (Çocuklar ve Ekranlar) düzenlediği Home for the Holidays seminerine Dijital Medya ve Çocuk olarak katıldık. Seminer, Jessica Hartshon, Arlene Pellicane, Dr. Laura Markham, Julianna Miner, Dr. Kathy Hirsh-Pasek katılımıyla gerçekleşti. Tatilde, karantinada aile aktivitelerini çocuklar için eğlenceli hale getirebilmek adına uzmanların seminerde verdiği tavsiyeler şu şekilde oldu:

Kendinize Bir Mola Verin

Tatillerde ailece zaman geçirmek konusunda tüm ailenin istekli olması önemlidir. Bu dönemde çalışmak cazip gelse de, bir ebeveyn olarak, rahatlamak, doğada biraz zaman geçirmek, egzersiz yapmak ve zihinsel bir mola vermek için kendinize yeterli zaman ve alan tanımalısınız. Aile bağını destekleyecek enerjiye sahip olabilmeniz için bazı sorumlulukları devretmek için kendinize izin verin. Harika bir rol model olun. Uzmanlar, çocuklarınızla birlikte olduğunuzda, cihazlarınızdan uzak durmanızın ve teknolojiden kaçınmanızın özellikle önemli olduğunu söylüyor; Ailenize verebileceğiniz en iyi hediye, bölünmemiş dikkatiniz ve sevginiz olabilir.

Bir Dilek Tutun 

Ailenizin her üyesinin bu yıl için farklı umutları ve hedefleri var. Çocukların ve gençlerin kendilerini neyin mutlu edeceğini düşünmeleri ve kendilerini ifade etme fırsatına sahip olmaları önemli. Hedef belirleme disiplini, sorumluluğu ve güveni destekler; Karantina altındaki bir kış tatilinin ortasında, hedefler doğrultusunda çalışmak, tüm ailenin sağlıklı ve eğlenceli yollarla tatilin tadını çıkarmasına yardımcı olur. Her bir kişinin bu dönemde neyi başarmak veya deneyimlemek istediğini ve bu yıla dönüp baktıklarında neleri hatırlamak istediklerini öğrenmek için bir aile “anketi” yapın. Ailenizin bazı üyeleri, ister yeni bir enstrümanın nasıl çalınacağını öğrenmek, ister hat sanatında ustalaşmak, bir biyografi okumak veya sadece rahatlamak olsun, ne yapmak istediklerini tam olarak bilebilirler. Ailenizin diğer üyeleri için, ilgi alanlarına göre faaliyetler ve hedefler için birkaç seçenek sunmanız gerekebilir. Neyi başarmak istediklerini ve değer vermek istediklerini anladıktan sonra, zamanınız, kaynaklarınız ve hediyelerinizle ilgi alanlarını destekleyebilirsiniz.

Şaşırmaya Hazırlanın

Aile zamanından en iyi şekilde yararlanmak için önceden planlayın ve her gün yemek yeme zamanı etrafında dönmeyen aile etkinlikleri için planlama yapın. Bir film gecesi, oyun gecesi veya bulmaca gecesi planlayın. Aile olarak zencefilli kurabiye evi veya küp şeker eskimo evi inşa edin. En sevdiğiniz grup veya tatil müziğiyle bir aile konseri verin. 

Dengeleme Yasası

Ekranlar tatillerde saatlerce dinlenmek için çekici bir yol olsa da, sınırlar koymak ve bir konuyu araştırmak, bir belgesel veya eğitim programını izlemek ya da sosyalleşmek ve bağlanmak gibi “kişisel gelişim” ekran süresi arasında bir denge kurmak önemli, eğlence” ekran süresi gibi. Her dakikanın eğitici olması gerekmiyor, ancak YouTube videolarını izlemek veya TikTok’ta gezinmek için çok fazla zaman geçirmek de harika değil. 2019’da 6500’den fazla ergen üzerinde yapılan bir araştırma, sosyal medyada günde üç saatten fazla sürenin daha yüksek düzeyde anksiyete ve depresyonla sonuçlandığını gösterdi. Ayrıca, artan ekran kullanımı, problemli davranışlarla ilişkilendirilen uyku süresinin azalmasına ve uyku sorunlarına yol açabilir. Ebeveynler, aile rutininize kasıtlı olarak bol miktarda ekransız zaman planlayarak çocukları teşvik edebilir.

Uzaktaki Biriyle İletişim Kurun

Bu sezon arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantıda kalmak moralinizi yüksek tutmak için hayati önem taşıyor. Bir not, metin veya e-posta yazarak, bir telefon görüşmesi yaparak veya bir görüntülü sohbet düzenleyerek çocuklarınızı her gün evinizin dışındaki biriyle bağlantı kurmak için zaman bulmaya teşvik edin. Hatta Zoom’da uzun süreli aile tatili yemekleri yiyebilir veya büyükanne ve büyükbabalar ve diğerleriyle görüntülü sohbet yoluyla çocukların hediyeleri açmanın sevincini paylaşabilirsiniz.

Yemek Sohbetlerini Renklendirin

Sohbet başlatıcılarla aile yemeğinizi daha ilginç hale getirin ve ekranlarınızı masadan uzak tutun. Zamanda geriye yolculuk edebilseydiniz, ne zaman olurdu gibi sorular sorun. Dünyanın herhangi bir yerine seyahat edecek olsaydın, bu neresi olurdu? Her aile üyesinden merak ettikleri bir şeyi söylemelerini isteyin. Her çocuk büyüdüğünde olmak istediği şeyi paylaşsın. 2020 yılına ait bazı ilginç istatistikler için internete bakın ve ailenize şu soruları sorun: Dünyada kişi başına düşen en çok şekeri hangi ülke tüketiyor? Şimdiye kadar yaşamış en etkili düşünür kimdi? Pandemi sırasında başkalarına yardım etmeniz için size ilham veren kişi kim? Bir sorunu gündeme getirin ve lehinde veya aleyhinde tartışmaya çalışın. 

Sevgiyi Paylaş

Evinizdeki herkesi sevgiyi her gün biriyle paylaşmaya teşvik edin. Kişisel bir tatil kartı yazın, ev yapımı bir tatil hediyesi hazırlayın, sırf en sevdikleri için herkesin en sevdiği yemeğin tadını çıkarın, büyükanneye ve büyükbabaya bir tatil müzik videosu gönderin – olasılıklar sonsuzdur.

Yeniden Düşünülen Gelenekler

Tatil partilerinin tadını çıkarmak veya topluluk geleneklerinde paylaşmak için bir araya toplanamasak da, birçok gelenek COVID dostu yöntemlerle yeniden tasarlanabilir. Hazır sıcak kakao ile birlikte ailecek pijama partisi düzenleyin ve birlikte film izleyin. Birlikte sanal bir bayram şarkısı söyleyin. Çocuklarınızın her zaman büyükannemle yaptığı kurabiyeleri hatırlıyor musunuz? Facetime aracılığıyla onları mutfağa getirin.

Birlikte Yaratın ve Keşfedin

Çoğundan daha sessiz olacağı kesin olan bu tatil sezonu, bir aile projesinde birlikte çalışmak için mükemmel bir zaman. Çocuklarınızın bilmeyebileceği eski aile öykülerini paylaşmak, eski fotoğraflara bakmak ve eski fotoğrafları düzenlemek ya da dijitalleştirmek ve / veya bir aile şeceresi oluşturarak atalarınızın yolculuklarını keşfetmek için nostaljik paylaşımda bulunun. Evinizde yeni alanlar yaratmak veya mutfakta takılmak için bir aile sanat projesi üzerinde çalışmak da birlikte vakit geçirmek ve herkese bir amaç ve başarı duygusu vermek için harika bir yol olabilir.

Bir Anının Hediyesi

Piyasada pek çok heyecan verici hediye varken, her aile üyesi ile farklı ve sevdiği bir aktiviteyi hediye olarak kabul edin. Küçük çocuklar, çocuklara uygun tarifler, çocuk boy pişirme kapları ve yeni bir yemek için gerekli malzemelerden oluşan bir kitabın tadını çıkarabilir. Şeker, patlamış mısır ve çocukların seçtiği bir filmle tamamlanan bir aile film gecesi veya oyun gecesi için yeni bir oyun hediye etmek kesinlikle bir hit olacak.

Yeni Gelenekleri Kucaklayın

En sevdiğimiz tatil geleneklerinden bazılarının bu yıl olmayacağı gerçeğini şekerle kaplamak mümkün değil. Ancak, yakın ailenizle evde yeni aktivitelere başlamamak için hiçbir neden yok. Yeni şeyler deneme fırsatını kucaklayın. Hangi pandemik aktivitenin önümüzdeki 50 yıl boyunca gerçekleştireceğiniz tatil geleneği olacağını asla bilemezsiniz!

Leave A Comment