Çocuklar İçin Geliştirilen Dijital Oyun: Monnom

Dijital dünyada kabul gören çocuk hakları arasında, çocukların oyun oynama ve dinlenme hakkı da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde kabul edilen BM Genel Yorum No 25 kapsamında da, çocukların bu haklarını dijital ortamlarda reklam izlemeden ve satın alım yapmadan kullanabilmeleri gerektiğine vurgu yapılıyor. Çocukların bu haklarını gözeterek onlardan veri toplamayan, ücretsiz bir dijital oyunla tanıştıralım sizi: Monnom. 

Çocukların eğitim ve oyun süreçlerinde bedensel hareketlerini ve yaratıcılıklarını desteklemek amacıyla tasarlananan Monnom, çocuklara güvenli bir dijital oyun deneyimi sunuyor. Monnom, çocuklara, hayal güçlerini istedikleri yere taşıyarak kendi kurallarını ve oyun malzemelerini oluşturmalarına olanak sağlayan bir oyun. Bu oyun sayesinde çocuklar, ince ve kalın motor becerilerini kullanarak seçtikleri nesneleri birer dijital anlatı aracına dönüştürebiliyor. 

Nasıl Oynanır?

Monnom nesneleri renkleriyle birlikte algılar, onları eşleri olan dijital örüntülere dönüştürerek ekrana yansıtır. 

Oyunu oynamak için bir uygulama kurmanıza gerek yok. Web sitesinde kolaylıkla oynayabilirsiniz. Sadece kamerası olan bir bilgisayar, tablet veya telefon gibi bir cihazınız olması yeterli. Yeterli ışık bulunan bir ortamda cihazınızı düz bir zemine yerleştirin. MONNOM mobil cihazlarda ön kamera ile çalışır. 

Mavi, kırmızı, sarı, yeşil renkte nesneleri hazırlayın. Bir nesne ile de oyuna başlayabilirsiniz. Yine de ne kadar çok nesne olursa, o kadar çok seçeneğiniz olur. Nesneleri mekan içinde hareket ettirerek oyun kurmaya başlayabilirsiniz.

Her alanda oynanması mümkün olan Monnom, çocuklar tarafından tek başlarına ya da arkadaşlarıyla oynanabiliyor. 

Web sitesi: https://www.playmonnom.com

Leave A Comment