Çocuklar İçin Güvenli Arama Motoru Önerileri

Arama Motorları üzerinden çocukların uygunsuz içeriklerden korunmaları internet güvenliği açısından en önemli konulardan biri. Uygun olmayan resim, video gibi görüntülerin kısıtlandırılması, çocuklarla ilgili içeriklerin ön plana çıkması veya çocuklar için faydalı bilgilere daha kolay erişebilmeleri için oluşturulmuş güvenli arama motorlarını sizler için derledik.

ArfBot

https://arfbot.com/Türkçe

Yetişkinlere uygun olan içerikleri algılayarak ve çocukları onlara uygun web sayfalarına yönlendiriyor. Arfbot arama motorunda; tüm sonuçlar (Web), görsel sonuçlar, videolar, oyunlar, haberler, müzik, spor, ansiklopedi, tüm dersler gibi kategoriler bulunuyor.

Google Güvenli Arama

Google Güvenli Arama ayarı resimler, videolar ve web siteleri için tüm sorgularınızda dönen Google’ın arama sonuçlarında uygunsuz içeriğin filtrelenmesine yardımcı oluyor. Güvenli Arama, pornografi gibi uygunsuz arama sonuçlarını Google Arama’da filtreliyor. Güvenli Arama’nın her zaman doğru çalışma garantisi yok ancak Google Arama’yı kullandıkları sırada çocukların çoğu müstehcen içerikten kaçınmasını sağlıyor.

Güvenli Arama’yı Family Link uygulamasıyla yönetilen çocukların gözetim altındaki cihazları ve hesapları, okul cihazları ve ağları için kullanabilir.

Çocuğunuzun Güvenli Arama ayarlarını Family Link uygulamasında değiştirme

Güvenli Arama ayarı, 13 yaşın altındaki oturum açmış ve Family Link ile yönetilen kullanıcılar için varsayılan açık bulunuyor.  Yalnızca ebeveynler Güvenli Arama ayarını kapatabiliyor.

Çocuğunuzun arama ve göz atma etkinliğini yönetme

Web ve Uygulama Etkinliği etkinse ve çocuğunuz Google hesabında oturum açmış durumdaysa;

  • Çocuğunuzun aramaları ve göz atma geçmişi Google Hesabına kaydedidiliyor.
  • Çocuğunuzun arama sonuçları, geçmiş etkinliğine göre kişiselleştiriliyor.

https://support.google.com/websearch/answer/510?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

Swiggle

https://swiggle.org.uk/ İngilizce

Özellikle küçük çocuklar için Google veya Bing gibi daha açık ve şeffaf çevrimiçi arama motorlarına geçmeden önce bu becerileri geliştirmeleri için kullanılabilecek bir platform.

Kid’s Search

https://kidssearch.com/ İngilizce

Hedef kitleleri sınıfta, kütüphanelerde ve evde kullanım için 7-17 yaş aralığını kapsıyor. Site interaktif bir site ve web portalı olarak kullanılabiliyor. Uygunsuz içeriği engellemek ve sonuçları taramak için birden çok filtre kontrolünü kullanıyor. Eğlence, araçlar, eğitim ve referanslar şeklinde ayrı kategoriler sunuyor.

WackySafe

https://kidssearch.com/ İngilizce

Her yaştan çocuk için kullanılabilen bir arama motorudur. Arama sonuçları, tüm web’deki çocuklarla ilgili web sitelerini ve web sayfalarını öne çıkarıyor. Tüm sayfalar, oyunlar, haberler, videolar, resimler gibi aramaları kategorilere ayırıyor.

Kiddle

https://www.kiddle.co/ İngilizce

Kiddle’da görünen siteler, müstehcen veya aldatıcı içeriğe sahip siteleri filtreliyor. Özellikle çocuklar için yazılmış güvenli siteler ve sayfaları sunuyor. Kiddle editörleri tarafından kontrol ediliyor.

KidRex

https://www.alarms.org/kidrex/ İngilizce

KidRex, çocuklar için eğlenceli ve güvenli bir arama sunuyor. KidRex aramaları, tüm web’deki çocuklarla ilgili web sayfalarını vurgulayarak ön plana çıkarıyor ve Google SafeSearch teknolojisini kullanıyor.

Thinga

http://thinga.com/ İngilizce

Çocuklar için ilham veren haberleri, hayvan videolarını, oyunları, bulmacaları ve gifleri sunuyor. Aynı zamanda, çocukların güvenli arama yapmalarını sağlayan Thinga, çocuklara bilim, sanat, eğlence, müzik gibi konularda farklı aktiviteler sunuyor.

Leave A Comment