Çocuklar İçin Uygun Switch Oyunları

Nintendo Switch, genç video oyuncuları için tercih edilen bir video oyunu konsolu. Taşınabilir olması ebeveynler ve çocuklar için avantaj. İçerisinde yüzlerce oyun seçeneği bulundurur fakat ebeveynler hangilerinin çocuklarına uygun olup olmayacağını bilmeliler ve ona göre oyunları tercih etmeliler. Video oyun endüstrisi analisti ve oyun geliştiricileri danışmanı Scott Steingberg, ebeveynlere şöyle diyor; “Çocuğunuzun ilgi alanlarını ve katılmayı sevdikleri etkinlik türlerini düşünerek başlayın. Sonra, bu ilgi alanlarına uygun oyun başlıklarını arayın.”

Nintendo Switch, genç video oyuncuları için tercih edilen bir video oyunu konsolu. Taşınabilir olması ebeveynler ve çocuklar için avantaj. İçerisinde yüzlerce oyun seçeneği bulundurur fakat ebeveynler hangilerinin çocuklarına uygun olup olmayacağını bilmeliler ve ona göre oyunları tercih etmeliler.

Video oyun endüstrisi analisti ve oyun geliştiricileri danışmanı Scott Steingberg, ebeveynlere şöyle diyor; “Çocuğunuzun ilgi alanlarını ve katılmayı sevdikleri etkinlik türlerini düşünerek başlayın. Sonra, bu ilgi alanlarına uygun oyun başlıklarını arayın.”

İki kişilik oynanan oyunlar için de şöyle bir avantajı var; “Mümkün olduğunda, birlikte oynayabileceğiniz oyunları seçin. Bunlar çocuklarınızla sizi birbirinize yaklaştıran seçeneklerdir.”

Bu oyunlardan bazı örnekler şöyle; 

  • Super Mario u Deluxe: 

Macera ve aksiyon oyunudur. Her yaş için uygun ama 6 yaş üzeri için ideal bir oyun. 1-4 kişilik oynanabilir. Amaç, Mario’nun Mantar Krallığı’nı (Mushroom Kingdom) kurtarmasına yardım etmektir. 

  • Animal Crossing:

Simülasyon oyunudur. Herkes için uygun ama 7 yaş üzeri için idealdir. 1-4 kişilik oynanabilir. Savaşmaya veya yarışa karşı yaratıcı olmayı seven çocuklara yöneliktir.

  • Just Dance 2023:

Dans oyunudur. Her yaş için uygundur. Müziği ve dans etmeyi seven çocuklara göre bir oyundur. Ayrıca aile ile beraber oynayarak da eğlenceli vakit geçirmeyi sağlar.

  • Arkadaşım Peppa Pig:

Macera oyunudur. Her yaşa uygundur fakat 3-5 yaş için idealdir. 1 kişilik oynanır. Okul öncesi çocuklar tarafından oyundaki pembe karakter sevildiği için popülerdir. 

  • Minecraft:

Strateji oyunudur. 10 yaş üzeri için uygundur fakat 7 yaşından küçük çocuklar arasında da popüler bir oyundur. 1-4 kişilik oynanabilir. Oyun oluşturmayı, keşfetmeyi, yaratıcılığını kullanmayı seven çocukların tercihidir.

Ebeveynler Video Oyunları Hakkında Neleri Bilmeli?

Nintendo Switch oyunu “adults only (AO) yani yalnızca yetişkinler” derecelendirmesi taşır ve bu, satın alırken markanın bize dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayan mesajı verir. Tüm oyunlar çocuklara uygun diyemeyiz. Bazı oyunlar, hassas çocuklar için korkutucu ve şiddet içerikli olabilir. Ebeveynler oyun kılavuzlarına dikkat etmeli. Oyunların, “uygun yaş” seçeneğini oldukça önemsemeli.

Steinberg şöyle bir tavsiyede bulunuyor; “Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmekten ve ilgi alanlarını daha iyi algılamaktan zevk almakla kalmayacak, aynı zamanda onların oyun oynama stillerini de daha iyi tanıyacaksınız.”

Ayrıca, her oyunun derecelendirmesi bulunuyor. Oyun paketlerinin sol alt kısmına belirgin bir şekilde logo ekleniyor ve bu logolar ebeveynlere, kendi çocuklarına uygun olup olmadığını anlamalarına yardımcı oluyor. 

Oyun derecelendirmelerinin anlamları (ESBR) :

(Entertainment Software Rating Board)

  • E (Herkes) derecesi: Oyun her yaştan oyuncular için uygundur ve şiddet içermeyen bir oyundur.
  • E +10 (10 yaş üzeri) derecesi: Oyun 10 yaş üzeri oyuncular için uygundur. Şiddet içerebilir.
  • T (Genç) derecesi: Oyun genç ve yetişkin oyuncular için uygundur. 13 yaşın altındaki çocuklar için uygun olmayacaktır. Şiddet, kaba mizah, kumar içerebilir.
  • M (Olgun) derecesi: 17 yaşın altındaki oyuncular için uygun değildir. Gerçekçi şiddet, kan, cinsel içerik içerebilir. Nintendo Switch, bu derecelendirmedeki oyunlara çok az sayıda sahip olduğunu unutmayın.
  • AO (Yalnızca Yetişkinler) derecesi: Bu derece çocuklar için uygun değildir. Sadece yetişkinler tarafından oynanmalıdır. Açık ve gerçekçi bir şekilde şiddet, cinsel içerik veya kumar içeriyor olabilir. Bu derecelendirmeyi taşıyan Nintendo Switch oyunları bulunmamakta.
  • RP (Derece Bekliyor) derecesi: Henüz gözden geçirilmemiş veya test edilmemiş oyunlara verilen derecedir. Bu derecelendirmeye sahip oyun görürseniz, satın almadan önce oyunun açıklamasını dikkatlice okuyun ve içeriği hakkında bilgi edinin. Oyun, RP +17 derecesi taşıyorsa, bu derecelendirmenin beklemede olduğu ancak bir M derecesi alacağını fakat çocuklara uygun olmadığını söylüyor demektir.

Kaynak:

  • The Best Nintendo Switch Games For Kids of Every Age / 21.03.2023 / Forbes Vetted / Jason R. Rich

Makalenin Orijinali: https://www.forbes.com/sites/forbes-personal-shopper/article/best-nintendo-switch-games-for-kids/?sh=5f7417e56521

Video oyun konsolunun sitesine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.nintendo.com

Ana görsel: https://www.teknoloji-gunlugu.com/2023/01/nintendo-switch-oyunlar-neden-bu-kadar.html

Leave A Comment