2022-2023 | GÜZ DÖNEMİ İÇERİK EKİBİMİZ

Görkem Sağlam (C-LAB) Reklâmcılık ve Yeni Medya Son Sınıf Öğrencisi : Yeni jenerasyonlar artık çok ciddi bir farkındalık sahibi olmamız gereken dijital bir dünyaya doğuyor. Bu alanda hepimizin gerekli sorumlulukları alarak çeşitli mecralarda bilgi veren, eğlenerek öğreten ve bunun gibi bir çok çeşitli konseptte çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Her zaman aklımda olan bu fikirleri gerçekleştirebilmem için gereken her şey dijital medya ve çocuk mecrasında mevcut. Bu oluşumun içinde olduğum için son derece şanslı ve mutlu hissediyorum.

Doğa Karaşan (C-LAB) Medya ve İletişim Son Sınıf Öğrencisi: Dijital medyanın olumlu görünen etkileri dışında çocukları olumsuz etkileyen yönleride bulunmaktadır. Ebeveynlerin bir kısmı çocuklarının bu platformlarda hesaplarının bulunmasından ve günlük olarak kullanmalarından endişe duymaktadır. Ebevynlerin çocuklarına bu dijital platformları sunarken çocukların daha bilinçli olmaları için gereken önlemleri alması gerekiyor. Bu projede yer almamın amacı; ebeveynlere farkındalık sağlayabilmek, gerekli literatür araştırmalarının incelenip çocuklarını bilinçli bireyler olarak yetiştirmeleri için yardımcı olabilecek bilgi ve haberlerle onları yönlendirebilmektir.

Burcu Karaman (C-LAB) Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Son Sınıf Öğrencisi: Dijital dünyanın aktif kullanıcıları olarak medya başlığı adı altında düşünülmesi gereken birçok konu var ve benim için bu konulardan en önemlisi çocuklar. Medya içeriklerinde bulunan bilgileri, çocuklara en doğru ve hassas şekilde aktarabilmek adına önce ebeveynlere sonra çocuklara gösterebilmek üzere “Dijital Medya ve Çocuk” ekibine katıldım.

Ayşenur Göllü (C-LAB) Yeni Medya ve İletişim Bölümü Son Sınıf Öğrencisi: Çocuklar artık gelişen bu dijital dünyanın içine doğuyor. Dijital Medya ve Çocuğu, çocukların dijital medyayı zarar görmeden, yararlı ve eğitici kullanmalarına ve ebeveynlerin bu konuda çocukları doğru yönlendirebilmesine katkıda bulunmak için seçtim. Bu amacım doğrultusunda dijital medya ve çocuğun web sitesine içerik üretmek, çocukları medyanın olumsuz etkilerinden korumak ve bu amaçla sosyal medyada ebeveynleri bilgilendirici aktif çalışmalar yapmak ve yazı yazmak bana kendimi çok şanslı hissettiriyor.

Şevval Mor (C-LAB) Yeni Medya ve İletişim son sınıf öğrencisi: Günümüzde, dijital medya iletişimin büyük bir parçası. Medyayı tüketenlerin büyük bir çoğunluğu ise çocuklar. Dijital dünya da kullanılan sahte haberler ve sahte bilgilerden çocukların etkilenmemesi için ebeveynlere bir kılavuz sağlayarak yardımcı olmak istiyoruz. Dijital medyanın çocuklar için bir avantaj haline gelmesi, medyayı doğru bir şekilde kullanmaları için çocukları yönlendirmek, ebeveynlere yol göstermek Dijital Medya ve Çocuk ekibi olarak hedefimiz. Bulunduğum proje de hedeflerim; web sayfamıza yazı yazmak ve sosyal medya hesabımıza içerik üretmek. Amacı; geleceğimiz için çocuklara gerçek ve güvenilir bilgiyi almalarını sağlamak olan bu proje de yer aldığım için çok mutluyum.

Ecem Uçun (C-LAB) Medya ve İletişim Son Sınıf Öğrencisi : Gelişen dijitalleşme ile çocukların birer kullanıcıya dönüşebilmesi ve bu dünyada yer alabilmesi adına ebeveynlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda Dijital medya ve Çocukta yer aldığım için çok şanslıyım. Sosyal medyaya içerik üretmek ve ebeveynlere ulaşmanın bu konuda yapılabilecek en etkili yol olduğunu düşünüyorum.

Aleyna Ay (IIW),Psikoloji& Yeni Medya ve İletişim Bölümü Son Sınıf Öğrencisi: Son derece dijitalleşmiş bir dünyada yaşamak bilgiye ulaşmayı kolaylaştırsa da bu ortamda istenmeyen pek çok içerik de karşımıza çıkabiliyor. Yetişkin bireyler olarak bu bilgilerin bizim için yararlı olup olmadığına karar verebilmemiz mümkün ancak çocuklar söz konusu olduğunda durum pek öyle olmuyor. Bu sebeple çoğu ebeveyn çocuklarının teknolojik cihaz kullanımından endişe duyuyor ve bu cihazların kullanımını olabildiğince sınırlandırmak için çabalıyorlar. Dijital Medya ve Çocuk projesiyle, özellikle ebeveynlerin bu yöndeki korkularını en aza indirerek dijitalleşmenin çok daha verimli kullanılabileceğini onlara gösterebileceğimizi düşünmek bile beni çok heyecanlandırıyor. Dijital Medya ve Çocuk projesinde çalışmaktan mutluluk duyuyorum.

Janset Özdemir (IIW) Psikoloji & Yeni Medya Son Sınıf Öğrencisi: Giderek dijitalleşen ve medyatikleşen dünyada özellikle internet temelli içerikler hepimizin hayatlarının yadsınamaz bir gerçeği haline geliyor. Dijital dünyaya katılım sağlayan kullanıcıların büyük bir kısmını da çocuklar oluşturuyor. İnternetin içerik çeşitliliği zaman zaman ebeveynlere kaygı unsuru olmakla birlikte, aynı zamanda bilgiye ulaşım kolaylığı açısından yeni nesile büyük bir güç vaad ediyor. Dijital Medya ve Çocuk Projesi; internette doğru, güvenilir ve sağlıklı içeriğe ulaşım konusunda ebeveynlere güzel bir kılavuz ve farkındalık olmak istiyor. Bu projenin bir parçası olarak, dijitalleşmenin geleceğimiz olan çocuklar adına avantaja çevrilmesine katkı sağlama şansım olduğu için çok heyecanlıyım.

Başak Günüşen (IIW), Psikoloji & Yeni Medya ve İletişim Bölümü Son Sınıf Öğrencisi: Dijital medya dünyamızın en önemli iletişim araçlarından biri olarak her yaştan bireye dokunuyor. İçine doğdukları bu teknolojik çağ ile dijital medyanın en büyük kullanıcıları çocuklar ve onları savunmasız oldukları bu dünyadan korumak isteyen ebeveynleri. Bu doğrultuda doğru ve güvenli bilgiyi sunmak en büyük hedefimiz. Ben de yeni nesilin bir parçası olarak çocukların geleceğimiz olduğunu biliyor, buna inanıyor ve böyle bir projenin içinde yer almaktan gurur duyuyorum.