YAZANİrem Bayer

Ebeveynleri rahatlatacak, çocukları hem eğlendirecek hem de internette güvende olmalarını sağlayacak arama motoru KidRex 2016’da Google tarafından geliştirilerek piyasaya sürüldü. Siz de çocuğunuzun internette arama geçmişinde sizi endişelendirecek içeriklere rastladıysanız KidRex tam size göre bir arama motoru. Çocukların yeni arkadaşı KidRex, çocuklarınız için uygun olmayan içerikleri ortadan kaldırıp onlara güvenli ortam sağlıyor.

KidRex’i güvenilir yapan nedir ?

  • KidRex arama motoru, Google’ın güvenli arama özelliğinden faydalanarak uygunsuz veya cinsel içerik barındıran siteleri tarayıp onları çocuğunuzun arama sonuçlarından kaldırır.
  • Gelişmiş Google filtreleme özelliği ile anahtar kelimeleri, sözcük gruplarını, ifadeleri, URL adreslerini kontrol eder.
  • KidRex, kendi kullandığı database ile çocuğunuz için uygun olmayan siteleri ve anahtar kelimeleri saptar ve filtresinden geçirmez.
  • KidRex araştırmacıları, ebeveyn ve çocuklara en iyi deneyim imkanı için KidRex’i günlük olarak güncelleyip test ediyorlar.
  • Çocuğunuz kendi için uygun olmayan anahtar kelimelerle arama yaptığında site otomatik olarak arama yapmasına izin vermiyor ve uyarı sayfası çıkarıyor.
  • Ebeveynler bütün filtrelere rağmen KidRex’te çocuğu için rahatsız olduğu site veya içerik ile karşılaşırsa, bunu sitenin web sayfası kaldırma bölümüne şikayet edebiliyorlar.

Bütün bunlarla birlikte site İngilizce olup, çocuğunuz veya siz arama kutusuna Türkçe bir anahtar kelime girseniz bile, girdiğiniz anahtar kelime ile ilgili sizi İngilizce kaynaklara yönlendiriyor. Aynı zamanda KidRex’in sitesinde çocukların Kidrex hakkında yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini ortaya koydukları çizimler yer almakta.

Dijital dünyanın her geçen gün güçlendiği bu çağda, ebeveynler çocuklarının dijital medya kullanımını kabul edip, tümden yasaklamak yerine onları doğru ve faydalı şekilde yönlendirmeliler. Çocuklar merak ettiklerini sadece büyüklerine sormakla yetinmeyip, araştırma becerilerini geliştirmek adına internete de başvurmalılar. Ebeveynler bu noktada çocukları için uygun filtrelenmiş arama motorlarını önceden inceleyip, çocuklarına sunabilirler.

Leave A Comment