Akıllı Telefonlarda Kullanılabilen Elektronik Kalemler: “Apple Pen” ve Muadilleri

Çocuklar, ekranları yaratıcılık becerilerini geliştirmek için kullanabiliyor. Bu yazımızda, akıllı telefonlarda çizim yapmayı kolaylaştıran elektronik kalemleri inceledik.

Apple Pen ve Procreate uygulaması

Dijital Çizim Oyunları yazımızdan ulaşabileceğiniz oyunlara ve uygulamalara ek olarak, Procreate de bir çizim uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

Çocuklar için hazırladığımız, öğretici olan ve yarışma imkanı sunan uygulamaların yanı sıra, üst düzey çizimler yapılabilen uygulumalar da mevcut. Bu uygulamalardan en bilineni: Procreate. El çizimi gibi gösteren yüzden fazla fırça, kullanıcılara artistik araçlar ve düzenlenebilir birçok çizgi tipi sunuyor. Bu uygulamada, gelişmiş renk seçenekleri, katmanlı çalışma imkanı ve daha birçok kullanımı kolaylaştıran özellik bulunuyor.

https://www.apple.com/tr/apple-pencil/

Apple Pen

Bu uygulama, “Apple Kalem” ile gerçek bir kağıda çizim yaparmış gibi kullanılıyor ve etkileyici eskizler, resimler, illüstrasyonlar ve animasyonlar yaratmak için muhteşem bir araç görevi görüyor. Procreate her yere taşınabilen bir stüdyo gibi! Kolay kullanımı sayesinde çocuklara, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri rahat bir ortam sunuyor. Procreate ve Apple Kalem, çocuklara yaptıkları her şeyi defalarca geri alma, sınırsız boya çeşidine ulaşma ve kendi stillerini oluşturma imkanı sunuyor.

Logitech Crayon

Apple Pen’in birçok özelliğini içinde barındırıyor. Tıpkı Apple’da olduğu gibi, avuç içini algılıyor ve avuç içinin istenmeyen dokunuşlar yapmasını engelliyor. Çoklu çizim ve yazım özelliği bulunuyor. Ipad ve IOS cihazlarda kullanılabiliyor. Günlük batarya ömrü 7,5 saat ve çok hızlı şarj oluyor.

Adonit Dash 3

Adonit Dash 3, Andorid cihazlarla uyumlu, çizim ve yazım için kullanılan bir “Apple Kalem” (Apple Pen) alternatifi. Üstünde açma kapama tuşu bulunuyor. Kullanırken gerçek kalem hissi veriyor. Bataryası, şarj edildikten sonra 14 saat boyunca kullanılabiliyor.

Digiroot Universal Stylus

Kolay kullanımı ve benzerlerine nispeten uygun fiyatlı oluşuyla dikkat çekiyor. Pil ömrü oldukça yüksek olduğundan çocuklar kesintisizce kullanabiliyor. Birçok Android cihazla uyumlu fakat satın almadan önce cihazınıza bağlanıp bağlanamadığını kontrol etmekte fayda var.

Evach Active Stylus Pen

Android cihazlarda uyumlu bu kalem, 1,5 mm ucu ile ergonomik ve hassas kullanım imkanı sunuyor. Oldukça hafif olması sebebiyle mükemmel bir tutuş hissi veriyor. Çizim ve yazımın yanı sıra, dijital oyunlarda da tercih ediliyor. Bataryası 8 saate kadar dayanıyor fakat şarj dolum süresi diğerlerine kıyasla daha uzun sürüyor.

SURFACE PEN

Apple Pen’in çok yakın muadili olarak görünen bu kalem, Android cihazlarda kullanılabiliyor. Özellikle çizim ve mobil oyunlar için biçilmiş kaftan! Arkasındaki silgi, tıpkı gerçek bir silgi gibi kullanım sağlıyor. Surface Pen, gerçek kalemi aratmıyor.

Kaynak:

Leave A Comment